Görme Engelliler

27 Ekim 2017 Cuma günü RTÜK, TDK, TRT ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen “Radyo ve Televizyonlarda Doğru, Güzel ve Anlaşılır Türkçe Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında yerel ve bölgesel yayın kuruluşlarının çalışanları için Çankaya Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen Diksiyon, Spikerlik ve Sunuculuk Kursu Kapanış Töreni RTÜK binasında gerçekleştirildi.

Törene Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Yardımcısı İlker Ilgın, Üst Kurul Üyeleri Arif Fırtına, Nurullah Öztürk, Ersin Öngel, RTÜK İnsan Kaynakları ve eğitim Daire Başkanı Fendiye İnci Özkan, Çankaya Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Namık Kemal Yıldız, Müdür Yardımcısı Gamze Erdoğan; eğitimciler İpek Neslişah Akdemir, Hafize Okan, RTÜK yöneticileri, çalışanlar ve kursiyerler katıldı.

Çankaya Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Namık Kemal Yıldız Radyo Televizyon Üst Kurulu ile bir yılı aşkın bir süredir ortak çalışmalar yürüttüklerini, Üst Kurul personelinin ihtiyaç duydukları eğitimleri almalarında destek olduklarını; ayrıca RTÜK, TDK ve TRT gibi ülkemizin seçkin kurumları ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bu projede  paydaş olmaktan mutlu olduklarını ve gurur duyduklarını belirtti.

Üst Kurul Üyesi Arif Fırtına, kurumun ilk kez yayın kuruluşlarının çalışanlarına yönelik sertifikalı bir eğitim programı düzenlediğine dikkat çekerek bu eğitimlerin devam edeceğini açıkladı.

Kursiyerler adına konuşan Ankara Radyo Beyaz temsilcisi Necip Şen kursun kendilerine büyük katkısı olduğunu, eğitim almaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Fendiye İnci Özkan ise yerel ve bölgesel yayın kuruluşlarında çalışan 17 kursiyeri Üst Kurul çatısı altında ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Daha sonra Üst Kurul Üyesi Arif Fırtına, kursu tamamlayan 17 kursiyere katılım belgelerini, eğitimciler İpek Neslişah Akdemir ile Hafize Okan ve Müdürümüz Namık Kemal Yıldız’a teşekkür belgelerini takdim etti.

Tören sırasında kursiyerler tarafından hazırlanan ve projeye armağan edilen “Dilimizi Doğru Konuşalım” adlı TV spotunun da ilk gösterimi gerçekleştirildi.

Ardından Üst Kurul Başkan Yardımcısı İlker Ilgın, Üst Kurul Üyeleri Nurullah Öztürk, Ersin Öngel ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Fendiye İnci Özkan tarafından 2017 yılında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu çalışanlarına Çankaya Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen eğitim programlarına katılarak başarı gösteren personele sertifikalarını taktim etti.

07-11-2017

07-11-201707-11-201707-11-2017