ANKARA / ÇANKAYA - Çankaya Halk Eğitimi Merkezi

TARİHÇE

Okulumuz ilk defa 05.09.1969 yılında, 7. Akşam Sanat Okulu ve Mesleki Eğitim Merkezinin bir şubesi olarak Maltepe Kız Enstitüsünün tahliye ettiği binada faaliyete geçmiş, 1984 yılıma kadar Neyzen Tevfik Sokakta faaliyetlerini sürdürmüştür.

1973 yılında Cumhuriyet’in 50. yıl dönümünde Milli Eğitim Temel Kanunu ve 3. Beş Yıllık Kalkınma Planıyla “yaygın eğitim” anlayışı, yepyeni bir açıdan ele alınmış ve gönüllü kurum ve kuruluşlar da yaygın eğitim bünyesine alınarak, yetişkinler eğitiminde de faaliyetler göstermeye başlamıştır.

14.03.1974 tarihinde  “7. Akşam Sanat Okulu ve Mektupla Öğretim Merkezi” adı altında faaliyetlerine yeniden yön vermiştir. Mektupla Öğretim Merkezi Mektupla Öğretim Üniversitesinin, Bakanlığa bağlanmasıyla mektupla öğretimden ayrılarak 7. Akşam Sanat Okulu ve Halk Eğitim Merkezi adını almıştır.

1977 yılında örgütsel yapısında yapılan değişiklik nedeniyle Mesleki ve Teknik Eğitim Öğretim Müsteşarlığına bağlı Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü adı altında tekrar düzenlenmiştir.

1983 yılında iki genel müdürlüğün birleşmesi ile Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğüne, 2011 yılında yayınlanan 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlanmıştır

Okulumuz da bu kurum ve kuruşlarla iş birliği yaparak kurumların bünyesinde değişik dallarda Yaygın Eğitim faaliyetlerini vermeye başlamıştır. Okulumuzun 7. Akşam Sanat Okulu ve Halk Eğitim Merkezi adı altında faaliyete başladığı yıllarda okulumuzda 1500-2000 kursiyerin katıldığı sabah, öğle ve akşam kursları düzenlenmiştir.

1984 yılında inşaatı tamamlanan Özveren sokaktaki yeni binamıza taşınmıştır.

17.08.2006 tarihinde 3423 sayılı Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları Döner Sermayesi Hakkındaki Kanun doğrultusunda okulumuzun adı Çankaya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu olarak değiştirilmiştir.

Bu tarihten günümüze kadar sırasıyla Süleyman Sırrı CAN, Hacer BERK, Elem ADIGÜZEL, Sabiha ARSLAN, Cemil EROL, T. Mine YILDIZ,  Sırrı ARPAÇ, Kazım DİKİLİTAŞ, Namık Kemal YILDIZ müdürlük görevlerinde bulunmuşlardır. Kurum Müdürümüz Ali YÜZER, 01.08.2023 tarihinde Merkezimizdeki görevine başlamış ve halen görevine devam etmektedir.

Yayın: 15.08.2023 - Güncelleme: 07.04.2024 12:03 - Görüntülenme: 554